Fortsättning på......

Min dag i varghägnet

Porthos visade sig nu bli lite modigare och började försiktigt ta kontakt med oss andra. Vi funderade oroligt om "varg-bröderna" hade "diskuterat saken klart"? Mats lugnade oss och förklarade att Devil och Eros nu redan undersökt vilka vi var, så Porthos tilläts göra detsamma. Om man har fler hundar hemma och det kommer folk och hälsar på, kan man ibland se samma beteende, även om det inte alls är på långa vägar lika utpräglat. Men "spelet" var oerhört intressant att iaktta.

 

Athos den fjärde av vargarna och den lägsta i rang av kullbröderna, höll sig på avstånd. Det tog lång stund innan han visade sig. Mats pekade ut var han fanns och när vi tittade noga in bland träden såg vi en "figur" stå och kika på oss. Athos visade sig dock vara nyfiken och även han blev lite modigare men inte alls lika modig som Pothos. Athos rörde sig i stora cirklar runt oss men hade samtidigt "järnkoll" på var han hade sina bröder och Mats. Så småningom tog han kontakt, ....men då med den yngsta av oss besökare. Åter igen!... fick vi se och uppleva vad Mats menade 

varg100 kopia.jpg (20823 bytes) varg56.jpg (39014 bytes)
varg101 kopia.jpg (15282 bytes)

Athos som både nyfiken och underkastad

vi också är intresserade av exteriör var det intressant att på nära håll få möjlighet att studera ett djurslag som måste vara väl konstruerat för att kunna vandra flera mil per dag, förfölja ett byte eller orka följa med flocken. Det krävs en god konstruktion för att klara detta och för att överleva. Vi tog nu tillfället i akt att känna på konstruktionen på några av vargarna. Vi försökte känna på skuldror, ryggar och kors och jag kan försäkra att det inte var en lätt uppgift eftersom ingen av vargarna hade någon "ring-vana". 

varg43_kopia1.jpg (27986 bytes) varg46 kopia.jpg (23458 bytes)
Ägnar sig Kjell åt exteriörbedömning här........   och Helena kollar hon skuldra här?

Trots att dessa vargar är "nappade" och socialiserade med människor måste man noga komma ihåg att dom inte är några tamhundar. Dom ska och måste bemötas med försiktighet och respekt för just Det dom är!!..... VARGAR!

varg99.jpg (40679 bytes)

Devil verkar ha kontroll på läget

Dagen led mot sitt slut och stunden i varghägnet gick allt för fort. Vi var tvungna att ta adjö av dessa "grabbar". Vi fick alla trevliga minnen med oss hem och många intryck som säkert kommer ta lång tid att smälta.

Jag och Devil säger.......hej då!

Bilden tagen 2003 när jag träffade vargarna igen